Utbildning: Att skriva ansökningar med hjälp av ChatGPT

I takt med framsteg inom artificiell intelligens har nya verktyg som ChatGPT blivit tillgängliga. Denna teknik erbjuder en resurs som kan hjälpa dig att förbättra och förfina dina projektansökningar och texter. Med ChatGPT får du en partner som aldrig sover, aldrig tröttnar och alltid är redo att bistå med omfattande kunskap och insikter.

Med ChatGPT kan ansökningsarbetet bli mer effektivt och insiktsfullt, genom att dra nytta av omfattande kunskap och automatiserad textförädling i realtid. Det representerar en revolutionerande möjlighet att höja kvaliteten på projektansökningar.

Denna kurs ger dig möjligheten att förstå och utnyttja ChatGPT:s kapacitet. Utforska hur artificiell intelligens kan lyfta ditt arbete med projektansökningar till nästa nivå.

Under denna dryga halvdagskurs tar vi oss an utmaningen att optimera ditt ansökningsarbete med hjälp av ChatGPT. Inledningsvis går vi igenom en grundläggande introduktion där du får lära dig ChatGPT:s kapaciteter, inklusive både dess styrkor och svagheter. Med en praktisk demonstration visar vi konkret hur man kan arbeta tillsammans med verktyget för att skapa skarpare och mer effektiva ansökningar.

Vi tar oss an riktiga ansökningsexempel i en interaktiv session där deltagarna får möjlighet att direkt påverka kursens innehåll genom att komma med egna önskemål om vilka utlysningar vi ska analysera. För dem som deltar med kollegor från samma organisation ges en chans att specifikt arbeta med en planerad ansökan. Kursen rundas av med en session där vi delar med oss av våra bästa tips och tricks för att verkligen maximera ditt utbyte av ChatGPT i ditt ansökningsarbete.

Med denna kurs som grund kommer du att känna dig väl förberedd för att effektivt integrera ChatGPT i ditt dagliga arbete och höja kvaliteten på dina projektansökningar.

Målgrupp:

Utbildningen riktar sig till individer som utvecklar och driver projekt i både liten och stor skala, där skrivandet av projektansökningar till finansiärer är en central del av arbetet. Kursens kärnfokus är att effektivt nyttja ChatGPT i just ansökningsskrivandet. Detta är inte en generell utbildning i projektutveckling, utan en specialiserad kurs dedikerad till att maximera kvaliteten på projektansökningar med hjälp av artificiell intelligens.

Kursinformation:
  • Kursen erbjuds både på svenska och engelska. Detta är inbjudan till den svenska kursen. Den engelska har inbjudan här.
  • Kursdag: Tisdag 10 oktober
  • Tid: 10:00 – 15:30 med uppehåll för lunch 12-13. Bensträckare både innan och efter lunch.
  • Kursen anordnas digitalt i Zoom.

Presentation kursledare:

Anders Pettersson är en erfaren projektutvecklare, utbildare och facilitator. Han har designat, utvecklat och utbildat medarbetare både fysiskt och digitalt i många år, både i Sverige och utomlands. Han är aktiv medlem i the International Association of Facilitators (IAF).

Anders har arbetat med att skriva projektansökningar, både stora och små, till ett mycket stort antal finansiärer sedan 2001. Totalt har han bidragit till att frigöra minst 130 miljoner kr i projektmedel för olika organisationer. Anders arbetar även med att utvärdera projekt och har coachat och utbildat ett 50-tal organisationer i projektdesign.

Övrigt:
  • Kursen kommer att genomföras online i Zoom. Du behöver delta via dator (ej mobil/surfplatta) och ha tillgång till webbläsare under kursens gång. Det är därför rekommenderat att du deltar med en extern skärm.
  • Kursen genomförs utifrån ett facilitativt perspektiv. Det innebär att den interaktiv där deltagarna förväntas vara aktiva i diskussioner och digitala grupparbeten samt bidra till alla deltagares gemensamma lärande.
  • ChatGPT finns i två versioner. En gratisversion och en betalversion (20 USD/månad). Samtliga deltagare förväntas innan kursen ha registrerat sig med ett konto på ChatGPT. (Görs här). Det går bra att delta och använda sig av kursens lärdomar med bara gratisversionen, men betalversionen är kraftigare och har utbyggd funktionalitet. En del av de saker som lärs ut kommer att kräva betalversion.
  • Denna inbjudan har skrivits och HTML-kodats till 80 % av ChatGPT.
Kostnad:

Kostnad för utbildningen är 1200 kr exkl. moms. Det går att betala antingen med kort eller mot faktura (endast organisationer, ej privatpersoner). Ange i anmälan hur du önskar betala. Är ni många från samma organisation/företag som anmäler er så meddela gärna om ni vill ha en samlad faktura.

Anmälan:

Anmälan sker genom att fylla i formuläret nedan. Det är begränsat med platser och principen är att de som anmäler sig först får gå kursen. Anmälan är bindande, men om du anmäler och inte kan delta kan du utan kostnad överlåta platsen till någon annan.

Sista anmälningsdag är 20 september. Sena anmälningar tas fortsatt emot. 

Frågor och kontakt:

Anders Pettersson, anders@orgdev.se, 0706-29 34 67

Anmälan ChatGPT
Betalsätt