Utbildning: Att leda och facilitera digitala möten och workshops

Digitala möten som innan pandemin var en intressant möjlighet är nu, ett och ett halvt år senare, en självklar del av arbetslivet för många av oss. I början av pandemin tolererades tekniskt strul men det har ersatts av en kravbild på att uppkoppling, bild och ljud fungerar. Det finns numera även en förväntan på att mötesmetoderna är anpassade till formatet. Att det inte bara är att ses via mediet skärm utan att vi i större utsträckning använder den potential som finns i de digitala verktygen för att samarbeta och komma till beslut.

Trots att de digitala mötena är här för att stanna så många fortfarande osäkra på hur de ska leda digitala möten och workshops på ett bra sätt. Under två eftermiddagar finns nu chansen att på allvar fördjupa sig i hur man kan skapa bra digitala möten med hög grad av delaktighet och effektivitet.

På kursen kommer du att få konkreta tips för att planera, leda och utvärdera digitala möten. Kursen har en praktisk approach där du får konkreta tips för att planera, leda och utvärdera digitala möten. Samtidigt har den en teoretisk fördjupning och skapar förståelse för mötesprocesser. Du kommer också märka att en hel del av de tekniker och förhållningssätt vi går igenom även kan användas i möten som sker på-plats.

Efter kursen kommer du att ha fått tips för och insikter kring vad som krävs för framgångsrika möten online. Du kommer att ha fått med dig information om, samt under kursen prövat på, ett 10-tal digitala verktyg och du kommer att veta vad du behöver öva vidare på, på egen hand, för att ytterligare slipa på dina färdigheter.

Innehåll:
  • Att samarbeta digitalt med fokus på grupprocesser och digitalt processledarskap
  • Planering av digitala möten och byggstenar för att göra möten engagerande, inkluderande och effektiva
  • Digitala verktyg som underlättar samarbete online före, under och efter ett möte
  • Teknisk setup för att rodda digitala möten – tips för att hemma eller från kontoret kunna leda proffsiga digitala möten.
Målgrupp:

Utbildningen riktar sig till alla som i sin yrkesroll planerar och leder digitala möten och/eller workshops, oavsett om du använder Teams, Zoom, Skype eller någon annan digital plattform. Vi förväntar oss att du som deltar i denna utbildning är van vid att arbeta digitalt. Det här är ingen nybörjarkurs och vi kommer att fylla passen med så pass mycket innehåll att det krävs en viss datavana för att hänga med.

Datum och tid:

Måndag 4 oktober och måndag 11 oktober

Halvdagar, kl. 13-16:30 båda dagarna.

Presentation kursledare:

Patrick Gruczkun (Samarbetsbolaget) har de senaste 12 åren arbetar som utbildare och moderator i olika nationella och internationella sammanhang. Han har mångårig erfarenheten av att designa och genomföra lärprocesser ­fysiskt såväl som digitalt och har haft flera uppdrag som teknisk support vid olika digitala konferenser.

Anders Pettersson (Orgdev.se) är en erfaren utbildare och facilitator. Han har designat, utvecklat och utbildat medarbetare både fysiskt och digitalt i många år, både i Sverige och utomlands. Han är medlem i the International Association of Facilitators (IAF) och har utbildat över 100 personer i digitala möten och använder alla metoder han lär ut regelbundet i sin egna verksamhet.
Övrigt:
  • Efter kursen kommer du att få tillgång till presentationsbilder, material och länkar med tips och verktyg för att kunna förbättra dina digitala möten.
  • Kursen kommer att genomföras i Zoom, men du kommer att kunna använda kunskaper och färdigheter även i andra mötesplattformar utan hinder.
  • Kursen ges på svenska, men vi har även en engelsk version som går under november.
  • Alla deltagare får ett digitalt signerat certifikat som går att visa på sin LinkedIn.
Kostnad:

Kostnad för utbildningen är 2200 kr exkl. moms. Kursavgiften faktureras i efterhand. Allt material ingår i priset liksom digitalt certifikat för LinkedIn.

Anmälan:

Anmälan sker genom att fylla i formuläret nedan. Vi har begränsat med platser och vi tillämpar principen att de som anmäler sig först får gå kursen. Anmälan är bindande, men om du anmäler och inte kan delta kan du utan kostnad överlåta platsen till någon annan. Sista anmälningsdag är 13 september. Är ni många från samma organisation/företag som anmäler er så meddela oss gärna om ni vill ha en samlad faktura. 

Frågor och kontakt:

Anders Pettersson, anders@orgdev.se, 0706-29 34 67

Patrick Gruczkun, patrick@samarbetsbolaget.se, 0736-85 87 41

Anmälan dig. möten